Ενορία Αγίου Νικολάου & Αγίας Θεοδώρας Άρτης

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων της Οσίας Θεοδώρας Βασιλίσσης Άρτης

Την Κυριακή 18 Ιουνίου η Τοπική μας Εκκλησία πανηγύρισε την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων της πολιούχου και προστάτιδός της, Οσίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης Άρτης.

Το Σάββατο, 17 Ιουνίου, το απόγευμα, ετελέσθη Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στο φερώνυμό της Βυζαντινό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ.κ. Καλλινίκου.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Στο Κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αυταπάρνηση της Οσίας Θεοδώρας, η οποία άφησε τα πάντα, ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό και ακολούθησε τον Χριστό. Και με αυτό τον τρόπο κέρδισε την αιώνιο ζωή. Και τα Λείψανά της παρέχουν την Χάρη της, αποδεικνύοντας ότι η Οσία Θεοδώρα ζει και θα ζει εις τους αιώνες.

Ο λαός του θεού τίμησε την Πολιούχο της Άρτας, Οσία Θεοδώρα, της οποίας τα Ιερά Λείψανα, αποτελούν πολύτιμο πνευματικό θησαυρό της Τοπικής Εκκλησίας. Η Οσία Θεοδώρα είναι και η προστάτις του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Άρτας, οι οποίοι, όπως κάθε χρόνο, στην Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας, έτσι και φέτος στην ακολουθία του Εσπερινού έψαλαν προς τιμήν της.

Τέλος, να αναφερθεί πως μετά το πέρας του Εσπερινού, με κόπο ευλαβών ενοριτισσών, προσεφέρθη προς όλους νηστίσιμο κέρασμα.